Werkwijze

Onze werkwijze

Persoonlijk, met oog voor het bijzondere in uw verhaal.

Het vastleggen van een levensverhaal lijkt op een bezoek aan de zolder van je huis. Je komt er oude brieven tegen, spullen uit je kindertijd, dingen waarvan je was vergeten dat je ze had. Ineens zit je op je knieën te lezen, je laat voorwerpen door je handen gaan. Herinneringen komen boven.

Het lijkt ook op het maken van een reis langs plekken die je ooit bezocht. Al vertellend zie je mensen en plaatsen weer voor je. Het doel van dat vertellen is het op schrift stellen van je verhaal, maar de reis naar die bestemming is net zo belangrijk als het arriveren. Voor een goed verloop hebben we een plan opgesteld:

1.

Wij informeren naar uw wensen. Wilt u vertellen over enkele belangrijke gebeurtenissen of aspecten uit uw leven, bijvoorbeeld over de opbouw van uw bedrijf, over de manier waarop u het moederschap invulde of over de verwerking van een tegenslag? Of wilt u graag uw hele levensverhaal vastleggen? Het is ook mogelijk om meerdere mensen te interviewen, bijvoorbeeld over hun herinneringen aan een overleden familielid.

2.

Afhankelijk van uw wensen en budget maken wij afspraken met u over het aantal interviews dat nodig zal zijn.

3.

Na elk interview sturen we u de uitgewerkte tekst toe, zodat u daarop kunt reageren. Misschien hebt u aanvullingen of correcties.

4.

Na afloop van alle interviews maken wij de volledige tekst, die u ook weer te zien krijgt. Ook nu kunt u aanvullingen of wijzigingen aan ons doorgeven.

 

5.

Wij maken de definitieve tekst en overleggen met u over de vormgeving. Wilt u er foto’s bij, houdt u van bijvoorbeeld een strakke of een wat meer frivole opmaak?

 

6.

U krijgt uw levensverhaal in handen. Een mooi moment voor u én voor ons bureau. Vooraf maken we afspraken over het aantal exemplaren; mogelijk wilt u het resultaat kunnen weggeven aan (klein)kinderen, vrienden of zakenrelaties.

De interviews zijn altijd gezellige gesprekken, waarbij veel mooie herinneringen naar

boven komen

Samen met u maken we graag de reis langs uw herinneringen!

Adres

Het Verhalenbureau

De Buurt 24

3372 DC Hardinxveld-Giessendam

Contact

info@hetverhalenbureau.nl

Anne Marie +31 6 10 95 22 59

annemarie@hetverhalenbureau.nl

Iddo +31 6 20 72 02 13

iddo@hetverhalenbureau.nl

KvK nummer

61407232

 

Btw nummer

NL854329250B01

 

All Rights Reserved © Copyright 2014-2017 'Het Verhalenbureau' - Realisatie website 'Iddo Hoekstra'